29 Ağustos 2011 Pazartesi

Küçük odaları daha büyük göstermek için ipuçları



İyi bir planlama ve doğru seçimlerle küçük mekanları daha geniş  gösterebilirsiniz.
Dekorasyonda pastel renkler kullanın.
Odanızı dekore ederken en önemli konu renk seçimidir.Duvar boyalarında seçim yaparken parlak ve koyu renklerden sakınının.Bu tonlar odanızı daha da küçük gösterecektir.Beyaz, en iyi seçim olacaktır.Yine pastel tonlar,krem,fildişi gibi renkler de seçnenekler arasındadur.Bakınız:oturma odalarında renk seçimi
Dikkat edeceğiniz diğer bir noktada duvar boyanızın rengiyle süpürgeliklerinizin renginin aynı olmasıdır.

Duvar kağıdı seçimi
Duvar kağıdı,kuzeye bakan veya doğal ışık almayan odalarda sıcak bir hava kazandırır.Duvar kağıdı seçiminde büyük desenlerden kaçının.Küçük desen veya çizgili desenler daha iyi bir seçim olacaktır.Yatay çizgili duvar kağıtları odayı daha geniş gösterirken,dikey olanları odanın daha yüksek görünmesini sağlar.

Aksesuarlarda parlak renkler seçin
Odanızın küçük olması,tamamen renklerden kaçınmanızı gerektirmez.Aksesuarlarınızda canlı,parlak renkler kullanarak dikkati bu noktalara çekebilirsiniz.Renkli bir resim,vazo,yastık kullanabilirsiniz..

Yer döşemelerinde nötr renkler kullanın
Yer döşemeniz de dekorasyonunuzla uyum içinde olmalıdır.Oturma odası,yemek odası,yatak odasında,koyu ve desenli halılar yerine düz halıları tercih ediniz.Bej renk halı her renkle uyum içinde olacaktır.Parke veya laminat parkede daha açık tonları seçin.

Depolama çözümleri
Fazla kalabalık ve dağınıklık odanızı daha küçük görümesini sağlayacağından,iyi planlanmış bir depolama şarttır.Mevcut alanı en kullanışlı mobilyalarla değerlendirmek lazım. Duvarlar için faflar,kitaplıklar.dolaplar,yatak odasında yatakaltı depolama çözümleri bunların başında gelir.

Doğru mobilya seçimi
Odanızın oranına göre mobilya seçin.Daha küçük mobilya yerine birkaç iri mobilya seçin.Küçük parçalar odanızı daha kalabalık gösterecektir.Az yer kaplayan portatif mobilyalarda iyi bir seçim olacaktır.Katlanır sandalyeler,yatak odası için çekyat veya iki tarafından uazayabilen yemek masası vb..Cam veya akralik saydam mobilyaları da koyu renk mobilyalara tercih edebilirsiniz.Aynalı mobilyalar da odada ışığı yansıtacaktır.

Doğal ışığı en üst düzeye çıkartın.
Perdelerinizi tavan yakın asın ve yere kadar uzun olanları tercih edin.Daha yüksek ve geniş bir yanılsama verecektir.Temizlik açısından ve daha az karmaşık imaj yaratacağından panjur perdeler kullanın.Minimalist çözüm için cam filmi kullanın.Uygulaması ucuz ve kolay,maksimum ışıkla birlikte gizlilikte sağlayacaktır.

4 yorum:

sekerszcay dedi ki...

Nereye yorum yapacağımı şaşırdım; hepsi birbirinden şık, birbirinden güzel. hayalimde paylaştığınız dekorasyonlara yakın şeyler var. umarım gerçek olacak :)

EV DEKORASYON HOBİ dedi ki...

sekersizcay:güzel yorumunumz için ben size teşekkür ederim.Hayalleriniz gerçek olsun.Sevgiyle kalın.Aida

Adsız dedi ki...

Ayna kullanmak odayı büyük gostermezmi hiç bahsedilmemiş

Yatak Odaları dedi ki...

Önerileriniz için teşekkürler