27 Mayıs 2010 Perşembe

Genç odaları

Gençler zamanlarını genellikle yatak odalarında geçirirler.Bu mekanlar,hem çalışma odası,hem yatak odası,hem de arkadaslarıyla sosyalleşme alaını olarak düzenlenmeli.Genç odaları, büyüklüğüne göre dekore edilmelidir.Yer uygunsa dinlenmek ve tv seyretmek icin bir kanepe konulabilir.
Gençlerin kendilerini ifade etmelerine izin verin.Genç odaları,onların kendilerini ifade edebilecekleri ilk yerdir.Odaları için istedikleri renkleri ve desenleri seçmelerine izin verin.Eski mobilyalarına , lamba,yastık,halı,poster,yatak takımları gibi yeni aksesuarlar ekleyin.
Genç odasında depolama Gençler genellikle dağınıktır.Çok iyi düşümülmüş depolama alanları gerekir.Herşeyi organize etmek için çekmeceler,kıyafetleri için dolaplar,ayakkabılar için raflar unutulmamalıdır.Ayrıca kitaplar,dosyalar için raf ve kütüphaneleri de bu listeye ekleyin.Özel eşyaları için dekoratif kutular da odalardaki dağınıklığa son verir.
Aydınlatmalar:Genç odalarında çalışma masasında ve yatakta kitap okumak için aydınlatmalar doğru seçilmelidir.Duvar aplikleri veya çalışma masası lambaları,noktasal aydınlatmalar..
Duvar dekorasyonu.Gençler desenli duvar kağıtları yerine kullanım kolaylığı bakımından duvar stickerlarını veya stencilleri tercih edebilirler..Genç kızlar daha çiçekli,kelebek deseni vb. gibi desenleri tercih ederken yine erkeklerin tercih desenleri farklılık gösteriyor.
Bunlar da ilginizi çekebilir.
Çocuk odalarıhttp://hobilerle.blogspot.com/2011/10/cocuk-odalar.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FTBAd+%28ev%2Cdekorasyon%2Chobi%29
Genç kız yatak odaları
Yatak odaları kişiliğinizi yansıtsın
Yatak odalarında yeni renk ve trendler
Yatak odalarında feminen çizgiler
Farklı tarz ve renklerde yatak odaları
Yatak odaları-2 beyazın güzelliği
Beyaz yatak odaları
Yatak odalarında renklerin önemi
Feng-Shui felsefesine uygun yatak odaları
Yatak odaları

Erkek genç odalarında kullanılan renkler
Odanın büyüklüğüne göre dekorasyon

Çalışma bölümü
Erkek genç odası
depolama alanları-dolap düzenlemesi
kişiliklerini yansıtacak aksesuarlar

9 yorum:

Unknown dedi ki...

Hayırlı günler cnm,siteziz çok güzel bana da hitap ediyor dekor işini seviyorum kendimce birşeyler yapıyorum,turkuaz ve mor reklere ilgili konulara yorum yazdım bakarsınız, görüşmek umuduyla ALLAHA emane olun.

EV DEKORASYON HOBİ dedi ki...

Sevgili turkuaz,güzel yorumunuz için teşekkür ederim.Bloguma herzaman beklerim..Sevgiler.Aida

humeyra dedi ki...

Depolama konusunda haklısınız. Dolaplarda yeterınce raf ya da göz olmadı mı hepsi birbirine giriyor. Kardeşimin dolabı bir türlü derlenip toplanmıyor. D
olaplara düşünülmüş ayrıntıları ile İkea beni cezbetti. Genç odası düzenleyecek olanlara İkea'ya da uğramalarını tavsiye edeyim buradan :)

EV DEKORASYON HOBİ dedi ki...

Sevgili humeyra,Düşüncelerinize katılıyorum.Sevgiler.Aida

Ayşe Şakarcan dedi ki...

rengarenk odalar, detaylar içimi açtı:)

EV DEKORASYON HOBİ dedi ki...

Teşekkür ederim Ayşe....Sevgiler.Aida

genç kız odası dedi ki...

güzel bilgiler, teşekkürler.

EV DEKORASYON HOBİ dedi ki...

genç kız odası.ben size teşekkür ederim.Sevgiler.Aida

Yatak Odaları dedi ki...

Bilgiler çok faydalı...