13 Aralık 2010 Pazartesi

Mor renkle dekorasyon önerileri








Mor renk gözalıcı,gösterişli bir renk olabildiği kadar, farklı tonlarla birlikte kullanıldığında daha sadebir görünümu olan bir renktir.Mor asaletin,bolluğun,sağlığın rengidir.Mor renk,resmi yemek odalarında,rahat,samimi bir salon  veya lüks bir yatak odası,banyo dekorasyonunda mükemmel bir seçim olacaktır.
Mor renkle uyumlu renk düzeni
Mor renkle uyum içinde bir oda dekore etmek isterseniz,renk çarkında mora bitişik renkleri seçin.Mürdüm eriği rengi,bordo,morumsu kırmızılar,çikolata kahve rengi uyumlu olacaktır.Renk çarkına zıt olan,denizci mavisi,saks mavisi gibi renkleri de koyu morlarla birlikte kullanabilirsiniz. Morun daha açık tonlarını,yine renk çarkından seçeceğiniz bitişik ve zıt renklerin daha açık tonlarıyla kullanabilirsiniz.
Duvar kağıdı ve desenli bir kumaş seçecekseniz,daha hafif çiçek desenlerini veya basit geometrik desenleri tercih ediniz.
Mora zıt renkler
Mor renkle modern ve gösterişli bir dekorasyon için,renk çarkında mora zıt olan renklerden bir renk sıçraması yapabilirsiniz.Parlak sarılar,parlak turuncular,fuşya rengi gibi renkleri,birbiriyle birlikte olmamak koşuluyla kullanabilirsiniz.Morun daha uçuk tonları da zıt renk şemasındaki renklerle uyumlu olacaktır.Doğadaki lavanta rengi ve yeşil birlikteliğini buna en güzel örnektir.Mor ve kırmızı gibi birbiriyle çarpışan renkler de modern duvar kağıdı uygulamalarında gözalıcı bir görünüm oluşturabilirsiniz.Büyük çiçek veya geometrik desenlerle bu çarpıcı renkler uyumlu olacaktır.
Üç duvarınızı düz mor renge boyayabilir diğer duvarınıza mora tamamlayıcı veya zıt renk şemasından özellikli bir duvar kağıdı uygulayın.Renkli mum veya şamdan gibi küçük objelerde renk sıçraması yapabilirsiniz.
Başka bir alternatif ise;bütün duvarları mora boyayarak önüne kontrast renklerde tasarım bir kanepe veya mobilya yerleştirmek.

Mor tonları
Sakinleştirici bir etki  yaratmak istiyorsanız morun üç tonunu birlikte kulllanın.Bu tonlar aynı renk tekereleği üzerinde olan morun beyazla karıştırılarak daha açık tonlarıdır.Farklı dokularda bu tonları biraraya getirin.Koyun postunun üzerine saten yastık ve kapitone örtülerde bu üç tonu kullanabilirsiniz.
Bu renk kombinasyonu,çalışma ve misafir yatak odası gibi mekanlarda huzurlu atmosfer oluşturmak için idealdir.Beyaz tavan ve gri halı  gibi nötr renkler odayı daha geniş gösterecektir.
Gümüş de mor renk ile birlikte uyumlu çalışır.Gümüş şamdanlar,gümüş payetli yastıklarla şık bir görünüm elde edebilirsiniz.Ayna ve parlak yüzeyler de odaya derinlik kazandıracaktır.
Bunlar da ilginizi çekebilir
Sezonun dinamik ve enerjik rengi-Mor
Dekorasyonda renkler ve renklerin uyumu
Renklerle dekorasyon

10 yorum:

Ayşe Şakarcan dedi ki...

Mor, iddialı, zor, ama doğru kullanıldığında çok güzel olabilen bie renk...

EV DEKORASYON HOBİ dedi ki...

Ayşe Şakarcan;fikirlerinize katılıyorum.Sevgiler.Aida

Begonvilli Ev dedi ki...

Perdelere bayıldım. Mor doğru kombinelerle dekorasyonda harikalar yaratıyor. Bizzat denedim ve çok iyi sonuçlar aldım. Paylaşım için teşekkürler Sevgili Aida.

EV DEKORASYON HOBİ dedi ki...

Begonvilli Ev;güzel yorumunuz için teşekkür ederim.Sevgiler.Aida

hkki dedi ki...

bide gecen tv debirileri eve mor koyun. Para mı ne biseylere yarıyomus dedi.
:)

EV DEKORASYON HOBİ dedi ki...

Hkki:feng shui de mor para demek..Sevgiler Aida

lezzettabağı dedi ki...

Mor benimde çok beğendiğim bir renktir. yatak odamda bir dönem lila mor kullandım ama şu fuşya +mor arası koltuklar var ya ondan mutlaka hiç değilse bir adet edineceğim ve kendime ait bir köşede duracaklar, bende orada o koltukta kahve içip gazetemi okuyacağım..

EV DEKORASYON HOBİ dedi ki...

Şükran:benim de o renk tek koltuk hoşuma gidiyor.:))Sevgiler.Aida

seyabb dedi ki...

Benim evimde Koltuklarım yeşil ağırlıklı kırlentlerinde beyaz kahverengi desenler var.Duvar rengimi nasıl yapmalıyım.

Adsız dedi ki...

BENİM SALON TAKIMIM MOR YEMEK TAKIMIM BEYAZ MOR KARIŞIM DUVARLAR ŞAMPANYA RENGİ BOYATMAK İSTİYORUM AMA KARARSIZIM YARDIMCI OLURMUSUNUZ?