22 Haziran 2011 Çarşamba

Yemek odası dekorasyonu

 
Yemek odasında renk,mobilya,aksesuar,aydınlatma araçlarında yapacağınız seçimlerle, farklı atmosferler yaratabilirsiniz.
Stilinizi belirleyin...gazete,dergi,dekorasyon kitapları,broşürlerden  sevdiğiniz yemek odası resimlerini biriktirin.Hoşunuza giden renk ve kumaş dokularını belirleyin.Modern,rustik,klasik,retro,vb.tarzınızı belirleyin.Bakınız:farklı stillerde yemek odaları
Renk seçimi:Kırmızı rengin iştah açıcı özelliği vardır ve yemek odalarında neşeli bir hava yaratmanıza yardımcı olur..Toprak tonları da yemek odaları için iyi bir seçim olacaktır.Pembe,mavi ve mor tonlarının iştah kapatıcı özelliği vardır.Yeşil renk ise sindirime yardımcıdır.Sarı renk sohbeti teşvik eder,sosyal bir atmosfer yaratır.
Mobilya seçimi:Yemek odanızın büyüklüğüne ve belirlediğiniz temaya uygun mobilya seçimi yapınız.Yemek sandalyelerinizin takım olması gerekmez.Bir bank,puf,değişik stil sandalyelerle de farklılık yaratabilirsiniz.Bakınız:yemek odası dekorasyonu ve mobilyalar
Aydınlatma:Yemek odalarında dimerli aydınlatma idealdir.Aydınlatmada farklılarla ortamı daha sıcak veya aydınlık vb.hale getirebiliriz.Masada kullanacağınız şamdamlar da romantik bir hava yaratmanıza yardımcı olacaktır.Yemek masasının üstüne yerleştireceğiniz avize veya sarkıt bir lamba aydınlatma dışında dekoratif bir unsur olarak da kullanılabilir.Spotlarla aydınlatma da bir başka seçenekler arasında.....
Bunlar da ilginizi çekebilir.
Yemek odalarından seçmeler
Doğal ahşap yemek masaları
Farklı tasarım sandalyeler
Yemek odaları

7 yorum:

Begonvilli Ev dedi ki...

Bizde genellikle salonların bir köşesi yemek odası olarak kullanıldığından oturma grubunu tamamlayan bir yemek masası ve tamamlayıcı üniteler seçiyoruz. Benim tercihim minimalist mobilyalar ve güzel bir aydınlatma.

EV DEKORASYON HOBİ dedi ki...

Begonvilli Ev,Bu guzel yorumunuz için teşekkür ederim..Sevgiler.Aida

Adsız dedi ki...

Mobilyalar çok şık gerçekten. Fiyatları nasıldır kimbilir:)


beylikdüzünde günlük kiralık daireler

DenizasToysJoys dedi ki...

Güzel paylaşımlarınız için teşekkürler!

EV DEKORASYON HOBİ dedi ki...

deniza17:ben teşekkür ederim.sevgiler.Aida

Unknown dedi ki...

Paylaşımlarınızı ilgiyle takip ediyorum öncelikle bunu belirtmek isterim, yemek odası modellerinde açılabilir yemek masası modellerimi size daha çok tercih ediliyor yoksa sabit olanlar mı?

EV DEKORASYON HOBİ dedi ki...

Web tasarım,yorumunuz için teşekkür ederim.Yemek masalarında odanın büyüklüne,tarzına göre açılır olanlar veya sabit olanlar arasında tercih yaparım.