24 Kasım 2010 Çarşamba

Küçük oturma odaları için çözümler


Oturma odanız küçükse,rahat bir oturma alanı yaratmak için,mobilya,renk ve depolama çözümleriyle odanızda değişiklikler yapabilirsiniz.
Oturma odasında mobilya seçimi ve depolama

Depolama
Oturma odalarındaki dağınıklığı ortadan kaldırmak için iyi bir planlama yapmak gerekir.Dolaplar,göz önündeki dağınıklıkları kaldırmak için iyi bir çözüm olsa da fazla büyük olmamalarına dikkat ediniz.Dolaplar odanın bütününe hakim olmamalıdır.Girintili bölümlerin içine yerleştirilen dolaplar iyi bir çözüm olacaktır.
Duvar rafları da bazı eşyalarınızı sergilemek için idealdir.Sıkışık ortamlarda fazla eşya sergilemeyin.Çok fazla fotoğrafları da sergilemekten kaçının.Yerden tavana kadar olan raflar,bütün odalar için iyi bir seçim olacaktır.Kalabalıkları ortadan kaldırmak için bir başka seçenekse;içine dvd,tv,dergilerinizi yerleştirebileceğiniz,sürgü kapaklı dolaplardır.Tv seyretmediğiniz zaman kapağını kapatarak daha düz bir alan yaratabilirsiniz.
Oturam odasında mobilya seçimi
Küçük oturma odalarındaki tv için en iyi çözümlerden birisi  duvara asılı flat ekran televizyonlar.Hem son modaya uygun,zarif bir görüntü olacak,hem de yerden kazanacaksınız.Bakınız:minimalist modüler sistem:duvar ve tv üniteleri
Oturma düzeninde ise köşe kanepeleri pratik bir çözüm olacaktır.Kolsuz kanepe ve sandalyeler, alanı olduundan geniş gösterecektir.Yine kanepe seçerken kaç kişinin oturacağını göz önünde bulundurulmalı,kanepe uzunluğu 174 cm-2 m arası olmalıdır.Gereğinden fazla büyük mobilya almaktan kaçının.
Mobilya seçerken;gizli bölümleri olanları tercih edin.Beyaz lake gibi parlak,ışığı yansıtıcı yüzeyler odanıza daha ferah bir hava katacaktır.
Kapının karşısına yerleştireceğiniz büyük bir ayna da odanızı daha büyük gösterecek alternatifler arasındadır.
Oturma odasında renk ve aydınlatma

Küçük odalar için beyaz,nötr renkler,açık mavi ve yeşil gibi açık renkler en iyi seçim olacaktır.Bir rengin farklı tonlarını kullanmak da odayı daha geniş gösterecektir.
Mümkün olduğu kadar gün ışığından faydalanın,geceleri spot ışıkları kullanın.
Alçak tavanlarınız beyaza veya duvarınızı boyadığınız rengin bir ton açığı renge boyayarak daha yüksekmiş gibi gösterebilirsiniz.Eğer dar koridor gibi bir salonunuz varsa,iki kısa duvarınızı daha koyu bir tona boyararak kare hissi verebilirsiniz.
Desenli duvar kağıtları odanızı daha küçük gösterecektir.Duvar kağıtları seçimlerinden belli belirsiz,zarif kendinden desenli olan modelleri seçin.Pencere çerçeveleri ve süpürgelikleri duvarla aynı renge boyayarak kesintisiz bir görünüm sağlayabilirsiniz.


Bunlar da ilginizi çekebilir
Oturma odanızı yeniden düzenlemek için seçenekler
Oturma odaları veya salon dekorasyonu
Beyaz salon ve oturma odaları

12 yorum:

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Hepsi cok güzel odalarin,iyi tanzim etmek cok önemli tabii,bizde kücük degisiklikler yaparak sanki odanin ic acisini epey daha genislettik gibi,ama beyaz olsa,dahada genis görünürdü...Kolay gelsin size...

Begonvilli Ev dedi ki...

Çok güzel öneriler. özellikle renk seçimi çok önemli. Elbette mobilya seçimi de..

gülçin dedi ki...

çok güzel öneriler vermişsin gene canım ve görsellerin herzamanki gibi çok hoş..

sevgiler

EV DEKORASYON HOBİ dedi ki...

Bir terazi kızı;yeni odanızda güle güle oturun.Sevgiler.Aida
Begonvilli Ev;teşekkürler.Sevgiler.Aida
gülçin;Begendiğinize sevindim.Sevgiler.Aida

Adsız dedi ki...

ev dekorasyonu için kafa patlatan, 6 ay sonra evlenip kuracağı yuva için sürekli ev tasarımı düşünen, evdeki küçük salonunu nasıl döşeyeceğini merak eden benim için çok iyi oldu bu bilgiler :)) ayrıca köşe takımı düşünmekte haklı olduğumu görmem beni sevindirdi :)) çok teşekkür ederim bilgiler için :))

Sinem Y.

EV DEKORASYON HOBİ dedi ki...

Sinem Y.Ben teşekkür ederim.Sevgiler.Aida

love and smile dedi ki...

En sondaki maviş koltuk ne güzel...
BEn açık renk sevdalısıyım dekorasyonda genelde.

EV DEKORASYON HOBİ dedi ki...

love and smile :teşekkürler.Sevgiler.Aida

Begonvilli Ev dedi ki...

Sevgili Aida, size bir mim gönderdim. arzu ederseniz yanıtlayın.

Unknown dedi ki...

Mavi yeşil uyumuna bayıldım,bir de 1.odaya bayıldım,az eşya her odayı güzel gösteriyor di mi ?
Ellerine sağlık,sevgiler :)

EV DEKORASYON HOBİ dedi ki...

Özgür:Yorumun için teşekkürler.Sevgiler.Aida

Yatak Odaları dedi ki...

Gerçekten çok pratik çözümler. Faydalı bilgi.