31 Temmuz 2009 Cuma

TV üniteleri



Televizyon yaşamımızın vazgeçilmezlerinden.Tv üniteleri sade ve şık tasarımlarla karşımıza çıkıyor.LCD veya plazma tv'ler modern tarzlarıyla duvarlarımızı bazen bir tablo gibi süslüyor bazen de bir kütüphanenin içinde yerini buluyor.Mickey Mouse televizyon standı orijinal, dizaynıyla farklılık arayanlar için bir alternatif.Bunlar da ilginizi çekebilir.
Çok fonksiyonelli duvar-tv üniteleri
Minimalist modüler sistem tv ve duvar üniteleri
Giyinme odaları ve gömme dolaplar
Gömme dolaplar





26 Temmuz 2009 Pazar

Doğal taş dokulu dekoratif duvar panoları

Doğal taş duvarlar 2010 yılında daha da çok karşımıza çıkacak.Deri,keten,ahşap gibi doğal ürünlerle bir bütünlük oluşturuyor.Şömine duvarları haricinde,salon veya oturma odalarımızda tv unitelerinin bulunduğu duvarda da çok şık duruyor.Modern ve minimalist döşenmiş yaşam alanlarında doğal dokular çok moda.Yazlık veya kışlık evlerimizde, her yerde doğal taş dokulu dekoratif duvar panoları uygulama kolaylığıyla da tercih ediliyor.Değişik renk ve modelleriyle her mekanda kullanılabiliyor.






23 Temmuz 2009 Perşembe

2009-Yeni dönem banyolar

Modern yaşamın gereği banyoların görüntüsü ve işlevi değişiyor.Banyolar artık Spa köşeleri,oturma bölümleri,kanepe,sehpa gibi mobilyalarıyla büyüyen bir mekan haline dönüşüyor,yatak odalarıyla birleşiyor.
Yeni dönemin banyoları,kişisel bakım,rahatlama,dinlenme gibi işlevlere cevap verecek şekilde tasarlanıyor.Evin diger alanlarıyla yakın ilişki içinde bu mekanlar adeta salon spa gibi.Bir yanda gösterişli formlar,parlak yüzeyler,diğer yanda minimalist sade yaklaşımlar.Yeni dönemin sentesi lüks ve modernist.Gösterişli avizeler ve aynalar,mobilyalar ve oturma gruplarıyla salonları aratmıyor.Banyolarda depolama amaçlı kullanan mobilyalar da estetik formlarıyla diğer yaşam alanlarındaki benzerleriyle yarışıyor.2009 banyo tasrımlarında seçenekler çok.
Bunlar da ilginizi çekebilir.
Şık banyolar
Küvetler
Banyo keyfi
Retro-modern banyo
mobilyaları
Banyo tasarım fikirleri ve aksesuarları
Günümüze uyarlanmış küvetler
Banyolarda değişiklik arayanlar için-Kristal musluk başları(bataryalar)
Banyolarda yeni trend-Altın rengi
Banyolar-Lavabolar










21 Temmuz 2009 Salı

Dekorasyonda doğru renk seçimi

Kırmızı:Heyecanı,sıcaklığı,coşkuyu,yüksek enerjiyi ifade eder.Renkler arasında en güçlü renktir.Uyarıcı ve etkin bir özelliğe sahiptir.Lobi ,antreler için güzel olur.Canlı bir kırmızı tonu yemek odalarınıza samimi bir hava yaratır.
Yeşil:Doğayı,büyümeyi,rahatlamayı temsil eder.Sakinleştirici bir renktir ve yeniden doğumu hatırlatır.Yeşille her renk kullanılabilir.Yeşil mutfak taze,temiz bir his uyandırır.

Pembe:Güvenilirliği,mutluluğu,gençlik ve tazeliği ifade eder.Ten renklerini tamamlayıcı bir
renktir.Banyolar için ideal bir renktir.
Mavi:Huzurlu,sakin,rahatlatıcı bir çevreyi yansıtır.Dekorasyonda en popüler renkler arasındadır.Mekanları olduğundan daha
geniş gösterir.
Sarı:Mutluluk ve iyimserliği temsil eder,Canlı ve
parlak renklidir.Beyazdan daha cok göze çarpar.Doğal gün ışığı almayan mekanlar ve koridorlarda kullanabilirsiniz.

Kahverengi:Memnuniyet ve konforla ifade edilir.Maskülen bir renk.Kütüphaneler için mükemmel bir seçimdir.

Mor:Asaletin,saygınlığın,lüksün rengidir,krallığın rengidir.Koyu mor,erik rengi,misafir odaları için idealdir.Misafirlerinizi krallar gibi hissettirebilirsiniz.
Turuncu:sıcaklık,konfor ve hareketi sembolize eder.Oturma odaları için hoş olabilir.Ancak canlı tonları, büyük mekanlarda kullanıldığı zaman yorucu olabilir.
Beyaz:Saflık,fazilet,temizlik,ferahlık ve masumiyeti belirtir.Beyaz oda lüks bir hava yaratarak çok çarpıcı olur.Yatak odalarında yoğun olarak kullanılan beyaz bu hareketli dünyada bir vaha gibi algılanır.
Gri:Ağırbaşlı,sakin,tarafsız bir çevreyi gösterir.Ev-ofis,ofis gibi mekanlar için uygun bir renktir.



6 Temmuz 2009 Pazartesi

Otantik yatak başları


Eski ahşaplarınızı yatak başı olarak değerlendirin.
Eski bir kapı,elişi oyma ahşap tavan veya dolap kapağı,aklınıza gelebilecek her türlü ahşabı yatak başı olarak değerlendirebilirsiniz.İsterseniz canlı bir renge boyayabilir,kendi tarzınıza uygun bir şekle dönüştürebilirsiniz.Eski bir masif veya yeni bir oyma ahşap olabilir.
Bunlar da ilginizi çekebilir.
Yatak odalarında modern tasarımlar
Yatak odalarında feminen çizgiler
Farklı tarz ve renklerde yatak odaları
Yatak odaları-2 beyazın güzelliği
Beyaz yatak odaları
Yatak odalarında renklerin önemi
Feng-Shui felsefesine uygun yatak odaları
Yatak odaları
Genç kız yatak odaları


1 Temmuz 2009 Çarşamba

Dinlenin yenilenin

Yazlığınızda,bahçenizde ya da havuz kenarında kendinize bir dinlenme,serinlenme köşesi hazırlayın.Bahçenizin bir köşesine koyacağınız barbekünüz,renkleriyle ve şekliyle bulunduğu mekana şık bir görünüm katabilir.Yine bahçenizin bir köşesinde oluştaracağınız bir bölüm ile havuzdan çıkabilir şezlonglarınıza uzanabilirsiniz.Yemek saatlerinde atıştırmalık bir sofra hazırlayabilir.Uzandığınız bir kanepede serinlemek için limonatanızı yudumlayabilirsiniz.Bahçenize koyacağınız bir duş sizin serinlemenize yardımcı olur.Keyif zamanı...İşte birkaç seçenek..Bunlarda ilginizi çekebilir
Bahçe mobilyaları