21 Ekim 2013 Pazartesi

Açık planlı yaşam alanları

Açık plan oturma odaları
Açık plan yaşam alanları,küçük odalardan,karanlık koridorlardan,kapalı kapılardan kurtularak,geniş yaşam alanlarına yaratmak isteyenler için ideal bir düzenlemedir.Gün ışığını ortaya çıkartan,yaşam alanınızı daha geniş ve ferah gösteren açık plan tasarımlar, modern stil ev dekorasyonu için daha uygundur.
Açık plan oturma odası tasarımlarında basitlik ve tutarlılık ana anahtar kelimelerdir.Birkaç duvardan kurtulmak her aile için uygun olmayabilir.Özellikle kalabalık aileler için dikkatli bir planlama yapılması gereklidir.Mevcut yaşam tarzınızı göz önünde bulundurarak tercihinizi yapınız.Açık plan yaşam alanları gürültülü olacağından,kendinize ait özel bir yer arayanlar için iyi bir seçim olmayacaktır.
Oturma odanızda bir odak noktası oluşturun.
Büyük bir loft veya geniş bir dairede mobilya ve aksesuarlar bu geniş alan içinde kaybolabilir.Gösterişli bir lamba,bir sanat eseri veya geometrik desenli bir halıyla bu sorunu çözebilirsiniz.


 Akıllı depolama çözümlerini tercih edin.
Depolama,başarılı açık plan tasarımlarının en önemli unsurlarından birisidir.Dağınıklar ve yığılmalar açık plan oturma odasının görünümünü berbat edebilir,akıllı depolama çözümleriyle bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.


Açık plan yaşam alanlarında mutfak,yemek odası ve oturma bölümü, birbiriyle uyumlu olacak şekilde planlanmalıdır.
Doğru mobilya seçimi:
Oturma odanızda L köşeli koltuk uygun bir seçim olacaktır.
.Mutfak ve oturma grubunu birbirinden kahvaltı barı ayırıyor.
Açık plan yaşam alanları ,yalnız büyük değil küçük dairelerde de uygulanabilir.Dekorasyon stillerinin birbirini tamamlamasına özen gösterin.
İki yaşam alanını ayırmak için bir sanat eserinden veya özellikli bir duvardan yararlanabilirsiniz.Metalik duvar kağıdı ışığı yansıtacağından mekanı daha geniş ve ferah gösterecektir.
Doğru aydınlatma seçimi:Farklı aydınlatmalar kullanarak,her alan için ayrı bir hava yaratabilirsiniz.Spot ışıklar vurgulamak istediğiniz renkleri açığa çıkartır, duvarlara yansıyan ışıklar mekana derinlik kazandıracaktır.
Küçük veya studio dairelerde açık plan yaşam alanları oluşturabilirsiniz.
Bunlar da ilginizi çekebilir
Oturma odanızı yeniden düzenlemek için seçenekler
Oturma odaları veya salon dekorasyonu
Beyaz salon ve oturma odaları
Eklektik oturma odaları-salonlar
Oturma odaları

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok güzel siteniz ve ürünler elinize sağlık.



stor perde

Unknown dedi ki...

Çok güzel siteniz ve ürünler elinize sağlık.



stor perde