10 Ekim 2013 Perşembe

2013 sonbahar trend rengi mor

2013 Sonbahar renk trendi-Mor
İç tasarım renk paletinde mor rengin saltanatı devam ediyor.2013 sonbahar trend rekleri arasında yer alan mor , lavanta renginden,menekşe tonuna kadar geniş bir renk aralığında karşımıza çıkıyor.
Mor renk asaletin rengi olarak adlandırılır.Lüksü ve zenginliği çağrıştırır.Yumuşak tonlarının ise yatıştırıcı özelliği vardır
Dekorasyonda muhteşem ve görkemli bir görünüm kazandırmak istiyorsanız  kraliyet rengi olarak kullanılan mor rengin büyüsünden yararlanın.
Mor renk paletiyle dekorasyon
Mor renk kullanıldığı mekanlara sofistike ve zarif bir görünüm kazandırır.
Mor rengi kanepenize bir kaç yastık eklereyerek veya bir duvarınızda, vurgu rengi olarak kullanabilirsiniz.Klasikden moderne,country tarzına her dekorasyon stilinde mor renk şık duracaktır.
Modern tarzdan,country tarzına mor renkle dekorasyon örnekleri:
Ayrıca bakınız:mor renkle dekorasyon örnekleri
Mor duvarla etkileyici görünüş
                                          Dekorasyonda güçlü bir mor parçayla odaya tutku ekleyebilirsiniz.Mor renk iddialı bir renktir.Doğru kombinlerle kullanıldığında mekanda harikalar yaratıyor.
Mor rengi beyaz ve nötr renklerle kullanızda aydınlık,ferah ortamlar yaratabilirsiniz.Beyaz tavanlar odayı daha geniş gösterecektir.
Modern tasarımlarda mor renkle sofistike bir görünüm kazandırabilirsiniz.Sakinleştirici bir etki yaratmak istiyorsanız morun üç tonunu birlikte kullanın.
Mor kadife kanepeyi,parlak kumaştan yastıklar,gümüş,altın gibi metal ışıltılarıyla birlikte kullanıldığında zenginlik ve görkemli bir görünüş yaratabilirsiniz.Ayna ve parlak yüzeyler mor renkle birlikte kullanıldığında mekana derinlik kazandıracaktır.
Modern stil mutfak tasarımlarında mor rengi tercih edebilirsiniz.Parlak mor mutfak dolapları,metal birlikteğiyle iyi bir uyum yakalayabilirsiniz.
Mor renk,country stil dekorasyonun ana renklerinden biridir.Lavanta tonlarını country dekorasyon tarzında tercih edebilirsiniz. 


Bunlar da ilginizi çekebilir
Sezonun dinamik ve enerjik rengi-Mor
Dekorasyonda renkler ve renklerin uyumu
Renklerle dekorasyon

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Bu paylaşıma bayıldım. Mor kesinlikle benim rengim...:))

Juliette Koc dedi ki...

Sevgili Aida,
Görseller ve bilgiler harika olmuş. Mor sevenler için çok faydalı bilgiler vermişsiniz, ellerinize sağlık.
Mor benim de uzaktan çok sevdiğim bir renk :) çok fazla kullanmaya cesaret edemiyorum maalesef. belki sadece 1-2 parça dekoratif yastık, aksesuar vs. Söylediğiniz gibi doğru yerde doğru eşyalarla kullanıldığında ortaya çok asil bir görüntü çıkıyor. Diğer taraftan derin morlar, ruh hali çok iyi olmayan insanlarda olumsuz etkiler de yaratabiliyorlar. Dozajı biraz iyi ayarlamak gerek sanırım :))
Sevgiler...

EV DEKORASYON HOBİ dedi ki...

Sevgili Julliette,Mor rengi bende dengeli bir şekilde kullanmaktan yanayım.Güzel yorumun için teşekkürler..Aida

EV DEKORASYON HOBİ dedi ki...

cafemola mola;Sevgiyle kalın.Aida