24 Eylül 2013 Salı

Dekorasyonda kırmızı tutkusu

Kırmızı renk
Tutkunun rengi kırmızı 2013 sonbahar renk trendleri arasında yerini alıyor.Kırmızı canlı,gözalıcı,heyecan verici bir renk.Kırmızı, sıcak bir renktir.Dinamizm ve mutluluğu temsil eder.İnsanları harekete geçirir.Sevgililer gününde kırmızı gül aşkı,şehveti teşvik eden,heyecan verici, trafik ışıklarında ve uyarı levhalarındaki kırmızı renk dikkat çekici özelliğiyle karşımıza çıkıyor.Kırmızı rengin kalp akışını hızlandırıcı,tansiyonu yükseltici,iştah açıcı etkisini de unutmamak lazım.
Dekorasyonda kırmızı renk
Dekorasyonda kırmızının çarpıcı etkisinden yararlanın.Bu güçlü renkle evinizin duvarını boyayabilir,kırmızı renkli bir mobilya seçebilirsiniz.Kısacası evinizin her odasında kırmızı rengi kullanabilirsiniz.Bu yoğun rengi dengeli bir şekilde kullanmaya dikkat edilmeli.Bakınız:kırmızı-beyaz ev dekorasyonu
Kırmızı rengin iştah açıcı etkisinden yararlanmak istiyorsanız,mutfak ve yemek odanızda iyi bir seçim olacaktır.Yemek odanızda, duvar rengi,mobilya,döşemelik kumaş,aksesuarları dekorasyon stilinize uygun olarak seçerek, bu rengin canlı,güçlü etkisinden yararlanabirsiniz.
Modern ve country mutfak dekorasyonda kırmızı renk:
Modern mutfak tasarımlarında kırmızı parlak mutfak dolapları iyi bir seçim olacaktır.
Country mutfak seçiminde kırmızı renk

Kırmızıyı vurgu rengi olarak kullanın.Bir evde krımızı rengi kullanmanın en popüler yolu yastık,nevresim,sanat eseri,perde,vazo,lamba,mobilya,kilim,aksesuar gibi küçük dekor parçalarında vurgu rengi olarak kullanmak.
 

Mobilya:Kırmızı renk mobilya ile mekanda odak noktası oluşturun.Bu bir kanepe,sehpa,sandalye,kitaplık veya çalışma masası odaya anında canlılık kazandıracaktır.
Duvar rengi olarak kırmızı:Kırmızı renk yoğun ve baskın bir renktir.Kırmızı duvar rengi odanızı daha küçük hissettirir.Odanızın bir duvarını kırmızıya boyayabilir veya bütün duvarları boyayacaksanız,beyaz renk ağırlıklı mobilyalar ve aydınlatmalar seçerek dengeyi sağlayabilirsiniz.
Dekorasyon stillerinde kırmızı:Tüm dekorasyon stillerinin  vazgeçilmez rengi..Modern,klasik,country,retro...Kırmızı renk mekanlara sıcak,rahat bir atmosfer yaratmanıza yardımcı olacaktır.Country dekorasyon stilinin vazgeçilmez renklerinden birisidir.Kırmzı patine boyalı bir mobilya veya çizgili,ekose,çiçek desenli döşemelik bir kumaşla country tarz dekorasyonda kullanabilirsiniz.
 
 Banyoda:Kırmızı rengi, beyaz modern banyo tasarımlarıyla birlikte kullarak gözalıcı bir dekorasyon yaratabilirsiniz.
Yatak odasında kırmızı renk:,Yatak odasında dinlenmek,uyumak isteyen insanlar için kırmızı renk,büyük alanlarda kullanımı önerilmez.Romantik,tutkulu bir ortam yaratmak için perde,nevresim, yastık,aksesuarlarda vurgu rengi olarak tercih edebilirsiniz.
Bunlar da ilginizi çekebilir

Hiç yorum yok: