3 Aralık 2012 Pazartesi

Sehpalar

 
Sehpa olmadan bir oturma odası düşünülemez.Sehpalar oturma odasında dekorasyonu tamamlayan unsurlardır.
Depolama,sergileme,taşıma gibi görevleri vardır.Kısaca her an, her yerde ve her işlevde kullanıyoruz...Günümüz dekorasyonunda ise sehpaların işlevselliği kadar estetik yönü de ağır basmaktadır.
Sehpaları kimi zaman koltuk ve kanepelerle birlikte satın alır,kimi zamanda özgürce seçimler yaparız.
Sehpa seçimi:Odanın veya yerleştireceğimiz alanın büyüklüğü,hangi işlev için kullanılacağı sehpa seçimimiz için önemlidir.Kalabalıklaşan ve sosyalleşen ev hayatı için oturma odasında kullandığımız çoklu sehpa gruplarını,daha kolay yer değiştirebilir,her yerde kullanılabilir,fonksiyonel  tasarımlardan seçebiliriz.
Eğer evimizde çocuk veya evcil hayvan varsa,yuvarlak formdaki sehpaları tercih edebilirsiniz.
Sehpaların yükseklliği de önemlidir.Orta sehpalarda fazla yüksek olmayan ve zemine yakın sehpalara her türlü dikey aksesuarları (mum,şamdam vb.)rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Fonksiyonellik:Sehpa seçerken dekoratif unsurunun yanında işlevselliği de önemlidir.Depolama alaını olarak kullanabileceğiniz çekmece veya gizli bölmeleri olabilir.Sehpaları,katlanıp kaldırabilir,iç içe geçebilir,kanepe veya masaya entegre olabilir modeller olarak da sınıflandırabiliriz.
Stilinizi belirleyin.Modern,klasik,rustik,vintage vb.tarzınızı belirleyin.Modern dekorasyon için düz hatlarda,metal veya cam modelleri seçebilirsiniz.Rustik bir dekorasyon icin ahşap modeller iyi bir seçim olacaktır.Eklektik bir dekorasyon için her türlü sehpayı kullanabilirsiniz.
Yan sehpalar:evimizdeki sağ kolumuz olarak da tanımlayabiliriz.Orta sehpalardan daha küçük tasarlanıyor.Salon dışında evinizin her bölümünde kullanabilirsiniz.Yan sehpaların işlevlerini  günümüzde "kahve veya abajur " diye sınıflandırmamak gerekiyor.Günümüzde bilgisayar kullannımı,elektronik diğer aletleri kullanırken elimizin altında devamlı olması,oturduğumuz yerden  ulaşım kolaylığı sağlayan,masa yerine,kanepeye de entegre olabilen yan sehpaları tercih edebiliriz.

çok fonsiyonlu sehpa
fonksiyonel sehpa

Sehpa olarak kullanılan farklı mobilyalar:Günümüzde sandık,puf,tabure,bavul gibi farklı mobilya ve eşyaları sehpa olarak kullanabilirsiniz.Üstelik bavul ve sandıkların içlerini de depolama alanı olarak değerlendirebilirsiniz.

puf sehpa



 
Sandık sehpa

 
rustik sehpa
 
 


 

Multi-fonksiyonel orta sehpa-depolama amaçlı
 

 
 
 
 
Bunlar da ilginizi çekebilir.
Tv üniteleri
Minimalist modüler sistem tv ve duvar üniteleri
Giyinme odaları ve gömme dolaplar
Gömme dolaplar
Tasarım kitaplıklar

2 yorum:

Banuca dedi ki...

Ne güzel fikirler buldum bu fotoğraflarda.... amaaa... sağ tıklamayı kaldırmışsın :( Ne güzel arşivime kaydedecektim bulduğum fikirleri, uğraştırdın beni başka yolla kaydettim arşivime :))

enza mobilya dedi ki...

Çok güzel sehpa modelleri mevcut nereden temin edebiliriz acaba