19 Ekim 2012 Cuma

Çatı katı dekorasyon fikirleri


Evimizdeki çatı arası genellikle depolama için kullanılan,kayıp alanlardır.Çatı katlarını iyi bir planlama,renk ve mobilya seçimiyle yaşam alanları haline dönüştürebiliriz.Çatı aralarını  yatak odası,oturma odası,çalışma odası,mutfak veya banyo olarak değerlendirerek, evimizin yaşam alanlarını genişleetebiliriz.
Çatı aralarını kullanışlı alanlara dönüştürken mekana gün ışığı ve havalandırma sağlanması kaçınılmazdır.Çatı eğiminden faydalanılarak oluşturan çatı pencereleri, hem havalandırma hem aydınlatma gereksinimi karşılanmış olur.Pencere alanlarının çatı arasını havalandırmada yetersiz kaldığı durumlarda, havalandırma tesisatı kurularak çözüm oluşturulabilir.

Çatı katınızda sıcak,samimi bir ortam yaratım.
Odanıza daha sıcak,samimi bir hava katmak istiyorsanız,duvarınıza sanat eserleri,yerlere veya kanepenize renkli yastıklar,aksesuarlar ekleyebilirsiniz
Çatı eğiminin oluşturduğu üçgen hacimli çatı aralarını özel depolama alanları olarak değerlendirebilirsiniz.Baş kurtarmayan köşe alanlarda dolap veya raf  ihtiyaçları giderilebilir.Aşağıdaki örneklerde çatı alanı değerlendirmelerini görebilirsiniz.
Çatı katlarını doğru olarak dekore ettiğnizde  kullanım alanlarında verimliliği artırabilirsiniz.

 
 
 
 
 
 
 
Bunlar da ilginizi çekebilir
Ev dekorasyonunda akıllı çözümler
Kitaplık önerileri
Küçük oturma odası için fikirler
Oturma odanızı yeniden düzenlemek için seçenekler
Oturma odaları veya salon dekorasyonu
Beyaz salon ve oturma odaları

5 yorum:

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

ya ben cati katini cok seviyorum ve burda cogunlukla kolay bulunuoyr hem satilik jem kiralik cocuklarda istiyor ama esim maalesef hic istemiyor,o yüzden tasinamiyoruz ama ben bayilirim! Bunlarda harika,cok önemli detaylar var üstelik,napalim kismet,cok tesekkürler yinede görmekte yetiyor artik,sevgiler Aidacim.

bahar006 dedi ki...

Bundan önceki evimde harika bir çatı katım vardı, hele yağmur yağdığında acaip güzel oluyordu. Bir daha da bulamadık öyle ev, kısmet...

EV DEKORASYON HOBİ dedi ki...

Bir Terazi kızı;Çatı izolasyonu çok iyi yapıldığı zaman sorun yok...Çatı katları çok sevimli bir şekilde dekore edilebiliyor..

bahar006:kısmet..:)Umarım herşey istediğiniz gibi olur....
Sevgiyle kalın...Aida

Alyaminahome dedi ki...

Sevgili Aida Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, Kurban Bayramınız kutlu olsun!

Yatak Odaları dedi ki...

Bilgiler çok faydalı. Güzel çalışma olmuş