8 Ekim 2010 Cuma

Yemek odası dekorasyonu ve mobilyalar

Yemek odaları:çağdaş,modern,country,eklektik,klasik,Fransız,İskandinav stili.......büyük veya küçük....resmi veya günlük kullanımlar için...Yemek odalarını dekore ederken;renk,mobilya,kumaş,stil,aksesuarlar,vb.birçok faktör, gözönünde bulundurulmalıdır..Bakınız farklı stillerde yemek odaları
 
Yemek masası seçimi;
Yemek masaları,yemek odalarının merkezinde yer alır.Masalar,geleneksel ahşap,cam,metal,rattan gibi malzemelerden yapılabilir.Yaşam stiliniz,yemek masası seçiminde önemli bir rol oyanayacaktır.Çocuklarınızın sayısı,odanızın büyüklüğü,yemek masasında kaç kişinin oturacağı,günlük kullanımda veya özel davetlerde mi kullanılacağı,masa seçiminde göz önünde bulundurulması gerekenlerin başında gelir.Yılda birkaç kez belirli davetlerde kullanılacaksa yan taraflardan uzatılabilen masalar tercih edilmelidir.
Yemek odamızın büyüklüğü de masa seçiminde önemlidir.Klasik yemek odalarında genelllikle dikdörtgen masalar masalar tercih edilir.Yuvarlak ve sekizgen masalar,sohbetlerde kullanılışlı olsalarda,dar ve küçük odalarda tercih edilmemelidir.Ayrıca yuvarlak masalar sekiz kişiden az gruplar için uygundur.
 
Yemek sandalyeleri:Sandalyelerinizin yemek masanızla takım olması gerekmez.Philippe Starck'ın hayalet sandalyelerini,antika bir masanızla kullanabilirsiniz.Yine birbirinden farklı model sandayelerle de masanızda bir uyum yakalayabilirsiniz.Yanlarından büyütülebilen masalar için de katlanabilir sandalyeler tercih edeblirsiniz.
Kumaş kaplı açık renk sandalyeler,çocuklu kimseler tarafından temizlik açısından kullanışlı değildir.Bakınız:farklı tasarım sandalyeler
 
Yenek odası renkleri:Kırmızı renk yemek odaları için iştah açıcı özelliğinden dolayı tercih edliebilir.Toprak tonları ve terracotta tonları da yemek odaları için uygundur.Koyu tonlardan hoşlanmıyorsanız,bir duvarınızı boyayabilir,diğer duvarlarınıza nötr tonlar uygalayabilir,masa örtüsü ve aksesuarlarla vurgu yapabilirisiniz.Pembe ve mor tonlarını iştah kapatıcı özelliği nedeniyle, yemek odasında kullanmaktan kaçının.Duvarlarınıza canlı renkler uyguladığınızda tavanınızı mutlaka beyaza boyayın.

 
Malzemeler:Çağdaş,modern tasarımlar için cam,çelik,taş gibi malzemeler tercih edlimelidir.Klasik mobilyalar için ahşap iyi bir seçim olacaktır.Meşe ve çam çoçuklu kimselerin tercih edecegi bir ahşap çeşididir.Ceviz ve maun,daha klasik sevenlerin seçimi olacaktır.
Fransız stili masa ve hayalet sandalyelerle çağdaş yemek odası

 

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Tüm dekorlar olaganüstü... Bu aralar benim de salonuma bir degisiklik getirmem lazim ya.... Neyse hele bir döneyim evime kismetse... Ellerine saglik canim benim, yaptigin bu güzel yayin icin...

EV DEKORASYON HOBİ dedi ki...

Munster;sizin için salon dekorasyonları da yayınlarım.İyi yolculuklar.Sevgiler.Aida

Ayşe Şakarcan dedi ki...

Ben en çok "takım" olmayan yemek odalarını seviyorum galiba:)

EV DEKORASYON HOBİ dedi ki...

Ayşe Şakarcan.:Basmakalıp dekorasyondan ben de hoşlanmıyorum..Sevgiler.Aida