14 Temmuz 2010 Çarşamba

Renk teorileri

 
Odanız için renk seçerken Öneriler:
Bir oda için renk tercihi yaparken üç şey gözönünde bulundurulmalıdır.1-Kişisel tercihler,2-yaşam tarzı(odayı ne amaçla kullancağı),3-odanın fiziksel yapısı(aydınlatma ve mimari detaylar).Eğer country tarzı bir mutfak için renk seçilecekse.krem tonları,soluk sarı veya koyu kırmızılar tercih edilirken modern  ve çağdaş evlerde,daha canlı,cesur tamamlayıcı renkler kullanılır.Hiçbir renk kötü değildir.Önemli olan uyum içinde kullanmaktır.
Renk teorileri:
Huzur verici,sakinleştirici bir yer istiyorsanız;doğayı düşünün.Yemyeşil ormanlar,mavi deniz ve gökyüzü..Yine banyolarınınzda spa etkisi yaratmak için ideal renkler doğadan esinlendiğimiz renklerdir.
Bir odaya biraz enerji eklemek için renk eklenebilir.Dikkat edilmesi gereken bir nokta canlı,parlak renkler eklemek eğlenceli olabileceği gibi zamanla yorucu olabilir.Renk çarkı içinde bulunan tamamlayıcı renkler arasında bir denge kurmak lazım.
Ev ortamında uyum ve denge sağlamak için Feng Shui renkleri kullanın.Günlük yaşamımızda renklerin büyük etkisi vardır.
Turuncu ve kırmızı gibi sıcak renkler,enerjiyi ve tansiyonu temsil eder.Mutfak gibi daha aktif mekanlarda tercih edilir.Banyo ve yatak odası gibi pasif mekanlarda ise,yeşil ve mavi gibi daha soğuk renkler,sakinleştirici ve yatıştırıcı bir etki yaratacaktır.
Feng Shui'de mutfak ateşi,banyo suyu temsil eder.Ama bu , mutfakta her duvarı kırmızıya boyayacağız veya banyomuzun her tarafı mavi olacak demek değil..Hayatta olduğu gibi, herşey denge içinde olmalı.
Odalarda çok fazla renk kullanımının, yorucu ve uyuşturucu bir etkisi vardır.
60-30-10 Kuralı:Mutfak veya banyolarınızın yüzde 60'ı ,özellikle duvarlar,renk çarkından seçeceginiz tek bir renkte olmalıdır.Mobilya,dolap gibi bölümlerin rengi,yüzde 30 u oluşturmalı,kalan yüzde 10 ise,aksesuarlar(çiçek,sanat eseri vb.)olmalıdır.
Feng Shui de renk etkileri bakınız.
 Bunlar da ilginizi çekebilir.
Dekorasyonda doğru renk seçimi 
Dekorasyonda renk kullanımı 
Renklerle dekorasyon
Dekorasyonda canlı renkler

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Bütün renkleri seviyorum,bazen karar vermeke zorlanıyorum.Eger uygun olursa kahve,mürdüm ve turkuaz agır basıyor!! sevgiler......

EV DEKORASYON HOBİ dedi ki...

Turkuaz,yorumunuz için teşekkürler.Sevgiler.Aida