22 Haziran 2010 Salı

Oturma odanızı yeniden düzenlemek için seçenekler

Oturma odanızı değiştirmek için kolay ve hızlı ipuçları;
1-Duvarınınızın rengini değiştirin:odanızınn rengini değişirmek veya duvarınıza bir özellik katmanın en kolay ve ucuz yolu boyamaktır.Bir mekanı daha geniş göstermek istiyorsanız açık renkler kullanın.Alçak tavanları daha yüksek göstermek için ya tamamen beyaza boyayın ya da duvar renginizin daha açık tonlarına boyayın.Diğer bir öneri ise bir duvarınızı ya canlı bir renge boyamak veya desenli duvar kağıdı kullanmak.Değişik tarzlarda oturma odaları için bakınız
2-Duvar sticker'ları(çıkartma);odanıza bir kişilik eklemek istiyorsanız duvar sticker'larından faydalanın
3-Aynalar:küçük,karanlık odaları daha aydınlık ve geniş gösterir.
4-Sanatsal çalışmalar:Değişik çerçevelerde sanat eserleri evinizin havasını değiştirecektir.Eğer sanat eserlerine fazla para harcamak istemiyorsanız,ya kendi çalışmalarınızı ya da  daha ucuz baskı eserleri çerçeveleterek duvarınızda sergileyin.
5-Kanepe örtüleri,kılıf ,şal:Kanepeniz eskidiyse,yenisini almak pahalı olabilir.Koltuk kılıfı veya şallarla kanepenizi yeni renk ve desenlerle yenileyin.Eski kanepelerinize yeniden hayat vermek için buraya bakınız.
6-Çiçekler:taze çiçekler odanıza daha doğal ve fresh bir hava katacaktır.Farklılık yaratmak için değişik renklerde geri dönüşümlü renkli şişelerin etiketlerini çıkartarak çiçekler yerleştirin veya kendiniz evinizde saksılar içinde çiçek yetiştirin.
7-Aydınlatma:.Abajur ve ayaklı lambalar,odanıza kişilik ve stil katacaktır.
8-Perde:Eskimiş perdelerinizi yeniden kısaltıp yeniden kullanabilirsinizStor perdeler de salonlarınız için daha uygun ve hesaplı çözümlerdir.
9-Kilim:Kilimleriniz salonunuza bir renk katacaktır.Kilimler ucuz ve neşeli çözümlerin başında gelir.Eskimiş halılarınızın üstüne kilim atarak,mekanı yenileyebilirsiniz.
10-Duvar rafları:Salonunuzdaki raflar,kitaplarınızı,koleksiyonlarınızı,aksesuarlarınızı sergilemek için ideal çözümlerin başında gelir.Oturma odanızda sizin kişiğinizi yansıtacaktır.
Salonunuza yerleştireceğiniz ayna mekanı daha aydınlık ve geniş yapacaktır.
İsveç stili dekorasyon ve kilimlerin kullanımı
Tablolarınız duvarlarınızı süslesin.
Geri dönşümlü cam şişelerin dekorasyonda kullanımı
perde,yastık,abajur,tablo-dekorasyonun vazgeçilmezleri
Duvar kağıdı uygulanmış duvar


Beyaz salonlar mekana daha geniş ve ferah bir hava katacaktır.
        

6 yorum:

Begonvilli Ev dedi ki...

Harika öneriler. Teşekkürler..

EV DEKORASYON HOBİ dedi ki...

Begonvilli Ev,Ben size teşekür ederim.Sevgiler.Aida

Ayşe Şakarcan dedi ki...

öneriler ve fotoğraflar ok güzel:)

EV DEKORASYON HOBİ dedi ki...

Teşekkür ederim Ayşe Şakarcan..:))Sevgiler.Aida

Nilgün Torunoğlu dedi ki...

Hepsi çok güzel seçimler.İlk fotoğraf(beyaz salon) benim salonuma benziyor ama ben zaman zaman country desenli duvar kağıdı kaplatmayı da düşünüyorum,sonra desenden çabuk bıkar mıyım diye düşünüp vazgeçiyorum.Ne dersin sevgili Aida?

Ev dekıorasyon hobi dedi ki...

Sevgili Colette,İnsan arada sırada değişiklik istiyor.Hic modası geçmeyecek diye yaptığımız seçimlerden bile, belli bir zaman sonra sıkılıyoruz.Bir duvarınıza duvar kağıdı uygulayabilirsiniz.Evinize nasıl bir hava vermek istiyorsanız,desenini ona göre seçebilirsiniz.Sevgiler.Aida