31 Mayıs 2010 Pazartesi

Yatak odası dekorasyonu

 
Stresli bir günün ardından,rahat bir uykuya dalacağımız yatak odalarında,aydınlatmadan,renklere,mobilyaya kadar birçok seyi göz önünde bulundurmamız gerekiyor.Otel odalarından farklı olarak kişiliğinizi de yansıtmalıdır.Kullanacağınız aksesuarlar,kişisel eşyalarınız,yaşam tarzınız, yatak odanızın dekorasyonununda farklılık yaratacaktır.
Dekrasyon tarzımızı belirleyin.Klasik,,modern,minimalist,country..Yatak odalarında yaratmak istediğiniz atmosfer de önemli..sade,romantik,konforlu,lüks,dinlendirici...Seçeceğiniz renkler,kumaş ve desenlerle de, yatak odanızın havasını kolaylıkla değiştirebilirsiniz.Açık pastel tonlar dinlendirici bir etki yaratacaktır.Desenli duvar kağıdını yatak başının hemen arkasına uygulabilir,döşemelik kumaşlar ve yatak örtülerinde daha düz renkleri tercih edebilirsiniz.
Yatak ve yatak başları:yataklar odanımızın odak noktasıdır.Yatak odamızın büyüklüğüne göre seçilmeli ve yerleştirilmelidir.Küçük odalarda sandık bazalı modeller tercih edilebilir.Yatak başları da odamızın havasını değiştirecektir.Kumaş,deri,ahşap,metal..seçenek çok..

Yatak odasında çalışma masası:Bazı yatak odalarına çalışma masası yerleştirebilirsiniz.Ama uyku kaliteniz açısından odanızda bilgisayar ve tv bulundurmamız tavsiye ediliyor.
Aydınlatma: Yatağınızın yan sehpabalarına abajur yerleştirebilir veya duvar aplikleri kullanabilirsiniz.
Sandıklar: Yatağın ayak ucuna yerleştireceğiniz sandıklar,hem depolama amaçlı hem de üzerine yastık,şal vb.koyarak dekoratif olarak da kullanabilirsiniz.
Tuvalet masası-şifonyer-makyaj malzemelerinizi ve kişisel eşyalarınızı yerleştirebilirsiniz.Tuvalet masaları için bakınız.
Bunlar da ilginizi çekebilir.
Yatak odalarında modern tasarımlar
Genç odaları

Yatak odası-sade

3 yorum:

ceydabural dedi ki...

güzel alternatifler kendi yatak başlığımı gördüm :) sondan 2.si :))

EV DEKORASYON HOBİ dedi ki...

Sevgili fotograf penceresinden,çektiğiniz fotografları ilgiyle izliyorum.Umarım birgün sizin çektiğiniz dekorasyon fotograflarını da blogumda yayınlarım...İzin verirseniz tabii...Sevgiler.Aida

Yatak Odaları dedi ki...

Ürünler gerçekten çok hoş ama sanki çok açık renk