3 Şubat 2010 Çarşamba

2010 yılının trend rengi TURKUAZ

Turkuaz rengi
Mavi ve yeşil tonlarının birleştiği Turkuaz renginde,yeşilin sakinleştirici etkisini, tropik suları çağrıştıran mavinin canlandırıcı etkisini birlikte hissederiz.Türklerin rengi olan Turkuaz,İznik çinilerinin de temel renkleri arasındadır.Turkuaz taşının pek çok kültürde özel anlamı vardır.Kötü ruhlardan koruduğuna inanılır.Aynı zamanda şifanın da rengidir.Ev dekorasyonunda turkuaz ve mavi renk kahveler,krem renkleriyle birlikte kullanıldığında mekana canlılık katar.Yeşil,sarı,pembe,kırmızı renkleriyle de uyum içindedir.2010 yılının trend rengi turkuazı evinizde,yazlığınızda ister aksesuar olarak, isterseniz duvar renginde,mobilya ve tekstil ürünlerinde uygulayabilirsiniz.Avizelerde de turkuaz renk çok moda.Kanepelerinizde de bu rengi deri veya kadife döşemelik olarak uygulayabilirsiniz.Tropik okyanusları hatırlatan bu rengi yazlıklarınızda kapınızı,masanızı veya ahşap sandalyenizi boyayarak bu yılın trendini yakalayabilirsiniz.Turkuaz mutfak ve mutfak aletleri için bakınız
Bunlar da ilginizi çekebilir.

Ev dekorasyonunda mavi dokunuşlar
Yazlık ev dekorasyonunda renkler
Dekorasyonda canlı renkler
Dekorasyonda yeşil renk
Renklerin dili
Beyaz mekanlar
Dekorasyonda mavi mekanlar
Sezonun dinamik ve enerjik rengi mor
Farklı pembe tonlarının buluştuğu mekanlar










8 yorum:

Benhurum dedi ki...

Esasen mavi soğuk bir renktir ancak gerek sıcak renkler ile kombinasyonu ve gerekse yeşil ile birlikte kullanımı içinde bulunduğu mekanlara çok hoş bir sıcaklık getirmiş çok beğendim paylaşımın için teşekkürler..

EV DEKORASYON HOBİ dedi ki...

Yorumunuz icin teşekkur ederim benhurum.Turkuaz rengi benim favori rengim.Sevgiler.Aida

Ciseren dedi ki...

Bana göre eve hayat veren unsurlar 1-kullandığınız renkler 2-aydınlatmadır. Bu iki unsur iyi bütünleşirse harika oluyor. İyi dekore edilmiş bir evde bunlar eksikse tadı kalmıyor. Dikkat ederseniz turkuazın kullanıldığı tüm mekanlar bol ışık alan ferah evler, yaz evleri. Gece de güzel aydınlatılmışsa abajur aplikler, avizeler ile..harikadır eminim. Aralarında tek bir begenmediğim kurgu yok :D seçimler harika, tebrikler.. turkuazı seviyorummm :)

EV DEKORASYON HOBİ dedi ki...

Sevgili Ciseren,
Güzel yorumunuz ve aydınlatıcı bilgileriniz için çok teşekkür ederim.Turkuazla ilgili yayınlamak istedigim çok güzel örnekler vardı.Banyoda da turkuaz renk seramik-çiniler mekana ferah bir hava veriyor.Daha sonraki postlarımda turkuazın diğer renklerle uyumunu örneklerle yayınlarım.Sevgiler.

Ayşe Şakarcan dedi ki...

Çok iç açıcı bir renk, özellikle yaza, yazlık mekanlara çok yakıştırıyorum:)

EV DEKORASYON HOBİ dedi ki...

Sevgili Ayşe Şakarcan,
Ben de yazlık evlerde Turkuazı çok seviyorum.Kapı,pencere,ahşap sandalye masa da...Sevgiler.Aida

Unknown dedi ki...

Merhaba sitenizi yeni keşfettim,paylaşımlarınız güzel özellikle TURKUAZ favori rengim, birde mürdüm hastayım desem yeri var çoooook seviyorum bu renkleri,bütün rekleri severim ama bunların yeri ayrı,ALLAHA emanet olun sevgiler:))

EV DEKORASYON HOBİ dedi ki...

Sevgili turkuaz,ben de turkuaz rengini cok seviyorum.Sevgiler.Aida