28 Mayıs 2013 Salı

Mutfak adaları

Mutfak adası fikirleri
Mutfağınıza ek kullanım alanı sağlaması ve kullanım kolaylıklarıyla mutfak adaları günümüzde popüler hale gelmiştir.Mutfak adalarının,yemek  pişirme ve çalışma tezgahı,yıkama bölümü,depolama alanı ,yemek masası,oturma bölümü  gibi birçok kullanım alanı vardır. Farklı renk,doku,desen,stillerde olabilen mutfak adaları,mutfağınızdaki diğer mobilyalarından farklı bir  estetik  güzellik de katar..
Mutfak adaları için genellikle büyük bir mutfağa gereksinim vardır.Mutfağınızın ortasında bağımız bir bölüm  veya yarım ada gibi üç tarafı açık olarak konumlanabilir.
Mutfak adalarının en büyük avantajı, açık plan oturma odalarını ve  yemek bölümü ayırma görevini yapmasıdır.
Farklı formlarda;Mutfağınızın büyüklüğü ve hareketlerinizi kısıtlamaması koşuluyla,kare,yuvarlak,oval,diktörgen L veya U şeklinde farklı formlarda mutfak adaları mevcuttur.



Farklı malzemelerde mutfak adaları:Mutfak adanızda ahşap,metal,mermer v.b. farklı malzemeler kullanabilirsiniz.
Tasarım önerileri :
Mutfak adanızı,mutfak dolap ve çalışma tezgahınıza kontrast oluşturacak şekilde  farklı renk ve dokularda  şeçebilirsiniz..örneğin koyu renk ahşap ve metalden oluşan mutfak adası,açık renk mutfak dolaplarını daha ön plana çıkartacaktır.


Farklı dekorasyon stillerinde:Country,modern,minimalist,vintage...
Vintage mutfak adası
 
country tarzı mutfak adası


modern mutfak adası



Mutfak adasında romantik dekorasyon

Doğru aydınlatmayı seçin:
 Mutfak adalarında spot lambalar ve sarkıt lambalar bu alana direk ışık yansıttığı için doğru bir seçim olacaktır.

Mutfak adasının kahvaltı barı olarak kullanılması:Kahvaltı barı dar mutfaklar için iyi bir seçim olacaktır.Muftak adalarını aileniz ve dostlarınızla sohbet köşesi,çalışma köşesi olarak kullanımın dışında şık taburelerle kahvaltı veya yemek masası olarak kullanabillirsiniz.
Ekstra depolama alanı olarak kullanımı:Mutfak adalarının alt bölümündeki dolap,çekmece ve rafları ekstra depolama alanı olarak kullanabilirsiniz. Kitaplarınızı,aksesuarlarınızı  sergileyebilir,şarap dolabınızı yerleştirebilirsiniz.Üst kısımlarına ise dekorasyon tarzınıza uygunsa tava veya tencerelerinizi asabilirsiniz.Bakınız:küçük mutfaklarda yer kazandıran çözümler
Açık plan oturma odalarını bölme görevini yapar.



Küçük mutfaklar için mutfak adaları
 
Bunlar da ilginizi çekebilir
Beyaz mutfaklar
Maskülen mutfaklar
Siyah mutfak dekorasyonu
Şık mutfak tasarımları
 Farklı stillerde mutfaklar

Hiç yorum yok: