23 Mayıs 2013 Perşembe

Modern klasik sandalyeler

20,yüzyıl tasarımları arasında ikon haline gelen sandalye tasarımlarımları.
Le Corbusier,Arne Jacobsen, Ludwing Mies van der Rohe, George Nelson,Eero Saarinen, Harry Bertoia,Charles and Ray Eames,Eero Aarnio,Eero Saarinen,Verner Panton gibi tasarımcıların klasikleşmiş ,modası hiç geçmeyen modern mobilya tasarımları.
Rahat,konforlu tasarımlarla bu sandalye ve uzanma koltukları,sıradan, sıkıcı bir odanın,ofisin görüntüsünü bir anda değiştirebiliyor..Ayrıca bakınız.farklı tasarım sandalyeler
Modern klasikler arasında yer alan sandalye ve uzanma koltuklarından birkaçı...
1-Egg chair-Yumurtadan esinlenerek Arne Jacobsen tarafından 1958 yılında tasarlanmıştır.

2-Barcelona chair-1929 yılında Ludwing Mies van der Rohe tarafından tasarlanmıştır.

3- Coconut chair-Hindistan cevizi formundan ilham alınarak 1955 yılında George Nelson tarafından tasarlanmıştır.
4-Diamond chair-Elmas formundan ilham alınarak Harry Bertoia tarafından 1955 yılında tasarolanmıştır.
5-Womb chair:1948 yılında  Eero Saarinen tarafından ana rahmi kadar rahat ilkesinden yola çıkılarak koltuk,puf ve minder olarak tasarlanmıştır.


6-Heart cone chair:1959 yılında Verner Panton tarafından tasarlanan bu kalp şekllindeki sandalye,yan tarafındaki iki büyük kulak görüntüsüyle Mickey Mouse a da benzetilmektedir.
7-Eiffel base shell chair-Eyfel kulesine benzeyen bacakları,kaplumba kabuğuna benzeyen oturma bölümüyle dikkati çeken bu  sandalye Charles and Ray Eames tarafından 1948 yılında tasarlanmıştır.

8-Shell Rocker chair-1948 yılında Eames tarafından tasarlanan bu salanan fiberglass sandalye rahatığı ve stili ile göze çarpıyor.

9-LC4 Chaise Lounge –1928 yılında Le Corbusier Pierre Jeanneret ve Chorlotte Perriand tarafından tasarlanan bu uzanma koltuğu(şezlong) krom çerçeve ve deri minderden oluşuyor.
10-Panton S chair-Verner Panton tarafından 1967 yılında tasarlanmıştır.Tasarımcının kendini adını verdiği bu sandalye S formuyla dikkati çekiyor.
11-Ball chair-Eero Aarnio t 1963 yılında küre şeklinde bu koltuğu tasarlanmıştır.


12-Bubble chair-1968 yılında tasarımcı  Eero Aarnio tarafından şeffaf sabun köpüğü şeklindeki zincirle asılan bu koltuğu tasarlamıştır.

13-Eames lounge chair-Charles ve Ray Eames çifti tarafından 1956 yılında tasarlanan gül ağacı ve deriden oluşani,pufuyla birlikte rahatlatıcı özelliği olan uzanma koltuğu.

 14-Swan chair-1958 yılında Arne Jacobsen tarafından Egg chair le birlikte tasarlanmıştır.Kuğudan esinlenerek tasarlanan bu sandalye modern klasikler içinde yerini almıştır.
15-Tulip chair-Eero Saarinen tarafından 1956 yılında laleden esinlenerek yapılan bu sandalye günümüzde de popüleritesini sürdürmektedir.
Bunlar da ilginizi çekebilir
Tasarım bilgisayar koltuğu
Tasarım kitaplıklar
Sehpalar
Koltuk ve kanepelerde çağdaş yorumlar
Değişik tarz koltuk ve sandalyeler




1 yorum:

Saadet-i Müstesna dedi ki...

kırmızılar çok hoş görünüyor kırmızı forever :))