20 Eylül 2008 Cumartesi

Evinizdeki görünmeyen güzellik-hoş kokular

Evimizin güzel kokmasını kim istemez ki..Odalarınızda dolaşırken yayılan hoş kokular.Birkaç basit işlemle bunları yapmanız çok kolay.Kokulu mumlar,tütsüler,oda spreyleri,potporiler.odaya koku yayan oda parfümleri...
Evinize kokulu mum(scented candle) veya güzel bir potpori seçerken aklınızda tutmanız gereken birkaç ipucu...
Beynimiz kokulara nasıl reaksiyon vereceğimize belirlemekte
yardım eder.Koku alma organımız burun olmasına rağmen, beynimiz sinir sistemimizi uyararak kokulara karşı nasıl tepki vereceğimizi belirler.Çiçek kokuları beynimizi daha duygusal hissettirir.Toprağımsı kokular bedenimizi daha ferahlatıcı,canlandırıcı hissettirir.Vanilya veya badem kokuları bize fırın veya pastaneyi hatırlatır.
Peki doğru kokuyu nasıl seçeceğiz?Her insanın doğal kokusu olduğu gibi,evimizin de doğal bir kokusu vardır.Evimizde pişirdiğimiz yemeklerin kokuları,kullandığımız baharatlar,beraber yaşadığımız hayvanların kokuları,çamaşır veya temizlikte kullandığımız deterjan ve temizlik ürünlerinin kokuları evimizin farklı kokmasına sebep olur.
Ağır yemek ve baharat kokuları için:balık ve sarmısak bu ağır kokulara örnektir.Birçok etnik yiyeceklerin ağır kokuları mobilya ve kumaşlara siner.Bu kokuları azaltmak için ocaküstü aspiratörleri veya tavan fanlarını çalıştırın.
Evimizdeki evcil hayvanların kokuları için:mumlar,tütsüler veya potporilerle bu kokuları kamufle etmenize tam yardımcı olmayabilir.Odanızı sık sık havalandırmalısınız.hem mumlar hem spreyler odanızın havasını daha doğal bir hale getirebilir.
Çamaşır ve temizlik ürünlerinin kokuları için:Evinizin çok steril kokmasından sakının.Çamasılarınızı kuruturken ve temizlik ürünlerini kullanırken pencerelerinizi açarak havalandırın.

Hiç yorum yok: