1 Ağustos 2013 Perşembe

Bohem stili oturma odaları

Dekorasyonda bohem stili
Bohem stili dekorasyon,farklı renk ve desenin birarada kullanıldığı,duvarların sanat eserlerin aynaların süslendiği,vintage mobilyaların, bolca aksesuarlarla kullanıldığı bir stildir.Bohem stili renk ve desen demektir.Günümüz Bohem stilinde vintage mobilyalarla birkaç modern parçayı birlikte kullanabiliyorsunuz
Bohem stili dekorasyonda farlkı kültürlerin,ilginç öğelerini yaşamlarına katabilirler.Dekorasyonda birbirinden farklı birçok eşya arasında  uyum sağlayabilirler..Kısaca zıtlıkların uyumu diyebiliriz.Rahatlığın ön planda olduğu,etnik desenlerin kullanıldığı bu stilde renkler ve desenler ustalıkla kullanılır.
 Renkler:Bohem stili dekorasyonda renkler için bir kural yoktur.Kahverengi,terracota gibi toprak renkleri ve altın gibi metalik renkler bu dekorasyon tarzının ana renklerini oluşturur.Aksesuarlarda,halılarda,sanat eserleinde,döşemeliklerde mor,turuncu,pembe,elektirk mavisi gibi renkler göze çarpar.
Mobilya seçimi:Bohem stili dekorasyonda, zaman içinde toplanan mobilyalar göze çarpar.İkinci el veya vintage mobilyalar,dığru seçimler olacaktır.Mobilyaların şekil ve büyüklükleri önemli değildir.Her parça özeldir.
Parlak renkli dokulu döşemelikler,etnik desenli yatak örtüleri,dekoratif yastıklarla sıcak,çarpıcı ortamlar yaratabilirsiniz.Minimalist tarzın tersine bohem stilinde bolca aksesuar kullanılır.Biblolar,eski kitaplar,fotoğraflar,koleksiyonlarınızı sergileyebilir,metallerin ışıltısından ayna yüzeylerden yararlanabilirsiniz.
Her tarz dekorasyon tarzıyla bohem stilini birlikte kullanabilirsiniz.Modern tarz bir mobilyayla veya kanepenin üzerine etnik desenli bir örtü atabilirsiniz.
 Bohem stili oturma odası örnekleri
 

 
 
 
 
 

3 yorum:

ferforje dedi ki...

retro mobilyalara bayılıyorum. bohem tarzı da tam bana göre. paylaşımdaki resimler sayesinde kafamda acayip güzel fikirler oluştu. teşekkürler.

ev dekoru dedi ki...

paylaşım için tşkler..

günlük burç dedi ki...

beyaz salon dekoru cok iyi