14 Ağustos 2012 Salı

Yaz renkleri analizi

Yaz renkleri
Yaz mevsiminde,evimizi ve bahçenizi, renklerle aydınlatma ve biraz eğlenceli hava  katma zamanı...Güneş ve deniz yazın en belirgin özelliği..Yaşamımızın çoğunun dışarıda geçirdiğimiz zamanlar...Dış mekan mobilyalarına birkaç renkli yastık ilave ederek,renkli yemek takımları,aksesuarlarla yaz dekorasyonunuzda değişiklikler yapabilirsiniz.
Yaz renklerine gelince.. mavi,sarı,yeşil,kırmıızı,turuncu,pembe,beyaz...Ayrıca bakınız:yaz renkleri
Mavi:.Mavi,denizin,gökyüzünün rengi,genellikle yaratıcılık,açıklık,yaz ile ilişkili.Mavi rengin,sakinleştirici,serinletici,ağırbaşlı bir etkisi vardırGün boyu güneşin altında kaldıktan sonra mavi rengin serinletici ve rahatlatıcı etkisini hissedebilirsiniz.
 

Sarı:Güneşin rengidir. Güneş gibi parlak ve sıcak bir renktir..Zihin üzeründe uyarıcı etkisi vardır,yaratıcılığınızı artırır.Kullanılan mekanda neşeli bir hava yaratır.Çok fazla sarı kullanımı,ışığı yansıttığından gözü yoracağından ya çok az miktarda ya da açık havada,gölgeli alanlarda kullanılmalı.Sarı renk ya bir duvarda etki yaratmak  ya da bir sanat eseri üzerine dikkat çekmek için idealdir

Kırmızı:ve tonları aşk ve tutkunun rengidir. Uyarıcı bir etkisi vardır.Gözalıcı bir renktir.Vurgu rengi olarak kullanılabilir,akşamları mekanda taze ve sıcak bir hava yaratır.

Turuncu:Sonbaharın rengidir.Aynı zamanda portakal,mandalina,şeftali gibi meyvelerin de rengi..Sıcak ve parlak bir renktir.Yaz aylarında eğlenceli ve neşeli bir hava yaratır.

Yeşil:huzurun rengidir.Zihinsel ve fiziksel rahatlama üzerinde etkisi vardır.Doğal ve huzur dolu bir ortam yaratmak istiyorsanız yeşil rengi kullanın.

Pembe:romantik veya feminen bir ortam yaratmak istiyorsanız; pembe ve tonlarından yararlanabilirsiniz.Fuşya gibi canlı veya pastel tonlarda pembenin her tonunu kullanabilirsiniz.Taze yaz çiçeklerini çağrıştıran bu rengi,sarı,turkuaz,yeşil gibi vurgu rengi olarak da kullanabilirsiniz.

Beyaz ve nötr renkler:Yaz mevsiminin vazgeçilmeyen rengi beyaz.Beyaz renkle mekanları aydınlatın.Doğal dokulu kumaşlar,aksesuarlarla yaz dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz.
Bunlar da ilginizi çekebilir

1 yorum:

D`P dedi ki...

Harika bir paylaşım olmuş, lacivert beyaz yatak örtüsü takımı özellikle çok hoşuma gitti :)

Bayramınız kutlu ve mübarek olsuun, Sevgilerimle...