30 Kasım 2008 Pazar

Evde mutlu olmak için yapmanız gerekenler.

Evde mutlu olmak için yapmanız gerekenler.
Şehir hayatının stresi,iş yaşamınındaki ve kişisel yaşamımızdaki sorumluluklar,trafikte yaşadığımız yoğunluk,yorucu ve stresli bir gün geçirmemize neden olur.Evimiz huzuru bulmak için bir sığınaktır.Dışarı yaşamımızda hayatımıza müdahale edemediğimiz şeylere evimizde edebilir,sağlıklı,mutlu rahat bir ortam yaratabiliriz.
Evde huzurlu olmak icin kendimize ait bir odamızın olması şart değil,baktığımız zaman huzurlu olmamızı sağlıyacak bir köşenin olması yeterlidir.Bakarken huzur veren,içinizi ısıtan birkaç şey...Bu bir tablo,fotograf,aksesuar,akvaryum vb.hersey olabilir.
Yatak odalarında da beş duyumuzu harekete geçirecek,rahatlatıcı faktörleri biraraya getirmek önemli.Gözlerinizin ve beyninizin dinlenmesi için fazla aydınlık mekanlardan kaçınmak gerekli.Televizyon seyrederek de kafanızı boşaltabilirsiniz.
Renk seçimi de önemlidir.En sevdiğiniz renkten ziyade sizi rahatlatacak renkler önemlidir.Duvarlarınızda mavi,su yeşili gibi pastel tonları seçerek rahatlayabilirsiniz.
Üzerimize giydiğimiz kumaşların dokusu da çok önemlidir.yumuşak pamuklu kumaşlar veya ipekli kumaşlar insanı daha rahat hissettirir.Kumaş seçimi koltuk,yastık ve yorgan seçimlerinde de önemlidir.Tertemiz beyaz yastıklarda,pofuduk yorganlarda,mis gibi kokan bir odada rahatça uyuyabilirsiniz.
Kokular da rahatlamanızı sağlayacak yöntemlerden birisidir.Bunlar oda
spreyleri,tütsüler,kokulu mumlar olabilir.İşitme duyusunu harekete geçirmek için de hafif bir
müzik,dalga sesleri,kuş sesleri gibi çeşitli seçenekler de evinizde kendinizi iyi hissetmenizi sağlayabilir.Uyku öncesinde dinlediğiniz zaman daha rahat uyku uyumamınızı sağlar.
Tat alma duygusu da çok öenmlidir.Sağlıklı yiyecekler yemek illa da lezzetsiz şeyler yemek anlamına gelmez.Çeşitli meyve kuruları tatlı ihtiyacımızı giderebilir.Ayrıca bitkisel çaylar huzur verebilir.Kısacası sizi mutlu edecek şeyleri keşfedin ve kendinize vakit ayırın.















































Dekorasyonla ilgili diğer linkler aşağıdadır.
Renklerin sembolleri
Home office-çalışma odaları
Gömme dolaplar
Renklerin dili
Dekorasyonda yeşil mekanlar
Dekorasyonda mavi mekanlar
Yemek odaları
Koltuk,kanape ve sandalyelerde yenilikler
Banyolar-lavabolar
Banyolarda yeni trend-altın rengi
Dekorasyonda renkler-pembe mekanlar
Dekorasyonda renkler ve renklerin uyumu
Oturma odaları
Yatak odalarında renklerin önemi
Feng Shui felsefesine uygun yatak odaları
Yatak odaları
Beyaz yatak odaları

Hiç yorum yok: