2 Eylül 2014 Salı

Aydınlatma tasarım fikirleri

Eviniz için doğru aydınlatma seçimi nasıl olmalıdır?
Evde rahat bir atmosfer yaratmak için doğru aydınlatmanın önemi büyüktür.Doğru bir denge ve planlamayla odanızı muhteşem gösterebilir,kişinin kendisini rahat hissetmesini sağlayabilirsiniz.
Seçeceğiniz aydınlatma araçlarıyla odanızda sıcak,davetkar, romantik bir atmosfer yaratabilir veya bir sanat eserini,bir aksesuarı vurgulayabilirsiniz.
Eviniz için birkaç akıllı aydınlatma çözümleri
Tavan aydınlatmaları:Avizeler,tavan armatürleri,gizli tavan aydınlatmaları odanın genelini aydınlatmaya yarayan ışık kaynaklarıdır.Genellikle salon,oturma odası için iyi bir seçim olacaktır.Bunların yanında lambader veya abajurlar mekan aydınlatmasına yardımcı diğer unsurlardan birkaçı....

Yumuşak aydınlatmalar: için sarkıt lambalardan yararlanın.Yemek masası için her zaman bir veya birkaç dimmer anahtarlı(kısılabilir)lambalar kullanabilirsiniz.Baknız:bakır sarkıt lambalar


Duvar aydınlatması:yerden tasarruf etmek için duvar aydınlatmalarını tercih ediniz.
Yatak odanızda yatak başlarına yerleştireceğiniz duvar aplikleri odanıza hem yerden tasarruf sağlayacak hem de şık bir görüntü kazandıracaktır.

Banyolar için özel aydınlatma seçin.Banyonuzda aşırı neme karşı suya dayanıklı ve su geçirmez özel banyo aydınlatmaları seçin.Banyolarda doğru aydınlatma seçimiyle mekanı daha büyük gösterebilirsiniz. Endirekt aydınlatmalar,aynalar üzerine yerleştireceğiniz aydınlatmalar hem işlevsel hem de dekoratif olacaktır.


Çeşitli aydınlatma seviyeleri eklemek...Okuma veya el işleri gibi belirli işleri yapmak, bir odadaki sanat eseri veya mimari özellikleri vurgulamak için noktasal aydınlatmalardan yararlanın.Spot aydınlatmalar,niş aydınlatmalar bunlardan birkaçı..


Masa lambaları.Evde masa üzerinde çalışıyorsanız özel masa aydınlatmalarına ihtiyacınız olacaktır.. Bakınız.akrobat lambalar..Bakınız.çalışma alanları
Başucu aydınlatmaları:yatak odanızda yatağınızın başucuna aydınlatma yerleştirin.


Mutfak dolaplarının altının aydınlatılması:Mutfakta yemek hazırlarken  mutfak dolapları altlarına ekstra aydınlatmaya ihtiyaç vardır.
Dolap içi ve dolap altı aydınlatmalar

Lambaderler: Dimdik ayakta duruşlarıyla mekana hareket ve tarz katan lambaderler aydınlatma araçları içinde dekorasyonda önemli bir yere sahip.Tavan aydınlatması yerine lambader kullanmak,mekanda yumuşak ve homojen bir aydınlatma sağlar.Birkaç lambaderi bir arada kullanabilirsiniz.
Bunlar da ilginizi çekebilir



Hiç yorum yok: