23 Ağustos 2012 Perşembe

Oturma odası tasarım fikirleri

Doğru tasarım seçimleriyle,hayalinizdeki oturma odasına sahip olabilirsiniz.Seçtiğiniz renk ve temalar,mobilyaların konumları,aksesuarlar ve iyi bir planlamayla idealinizdeki oturma odanızı  yaratabilirsiniz.
Bir tema seçin
Harika görünümlü bir oturma odası için önce  renk şeması ve bir tema seçin.Temanın ne olacağına karar verdikten sonra,duvar rengi,kanape,perde,güneşlik, döşemelik kumaşlar,aydınlatma seçimi çok daha kolay olacaktır.Aksesuar,yastık ve minderleri daha sonra kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Zevkinize ve kişiliğinize uygun bir tema seçtiğinizden emin olunuz.Bakınız:modern oturma odaları
Bir tasarım teması oluşturmak için sevdiğiniz dergileri,kumaş örneklerini,renk şemalarını biraraya getirin.Sizi mutlu eden bir film veya resim,art deco,country,eklektik oturma odası tasarımı olabilir.Bakınız:oturma odası stilleri ve renkler

art deco oturma odası
Küçük bir odayı büyük gösterin
Beyaz,krem,limon sarısı,açık mavi,lila gibi renkler oturma odanızı daha aydınlık ve ferah gösterecektir.Radyatör ve rafları duvarla aynı renge,süpürgelikleri ise daha açık renge boyayın.
Dikey çizgili duvar kağıtları tavanı daha yüksek,iyi yerleştirilmiş bir ayna da daha geniş bir salon etkisi yaratacaktır.Bakınız:duvar rengi seçimi
Mobilya seçimine gelince,ayakları görünen kanepe ve sandalyeler,yer döşemesinin görünmesini sağlayarak odaya derinlik kazandıracaktır.
Aksesuar seçiminde  dikkatli olun.Çok baskın desenler,stil ve dokular oturma odanızı daha kalabalık ve dağınık gösterecektir.Bakınız:küçük oturma odaları için fikirler
Çok büyük bir odayı küçük gösterin
Bazen oturma odaları gereğinden büyük olabilir.Çok yüksek bir tavan gün boyunca odayı çok aydınlık ve ferah gösterebilir ama akşamları soğuk ve boş hissi yaratır.Tavanlarınızı,duvarlarınızdan daha koyu bir renge boyayın.
Yer döşemesinde;açık renk parke veya halının üstüne büyük ve koyu renkli bir kilim ekleyin.
Aydınlatma da çok önemlidir.Aydınlatmayı köşelerden ziyade merkezde yogunlaştırın.Bakınız:büyük alanların dekorasyonu

Rahat bir oturma odası oluşturun
Rahat ve samimi bir oturma odası için farklı boyutlardaki mobilyaları,farklı doku,kumaş ve desenlerle birleştirin.
İyi bir aydınlatma kişinin kendisini iyi hissetmesini sağlar..Tavandan asılı bir avize sizi daha karamsar hissettirebilir.Aplik ve masa lambaları doğru seçim olacaktır.Daha ekonomik olsun istiyorsanız dimmerli aydınlatmaları tercih edin.
Kırmzı ve turuncu gibi koyu renklerle,bir duvara özellik kazandırabilir veya canlı renklerden aksesuarlar seçerek odanıza sıcak bir hava katabilirsiniz.
Geleneksel oturma odası
 Küçük dokunuşlar
Küçük detaylara dikkat ederek,oturma odanıza kişilik kazandırabilirsiniz.Abajurlar,aile fotoğrafları,minderler,aksesuarlar,oturma odanızın stiliyle bütünlük oluşturmalıdır.
 

Bunlar da ilginizi çekebilir
Oturma odanızı yeniden düzenlemek için seçenekler
Oturma odaları veya salon dekorasyonu
Beyaz salon ve oturma odaları
Eklektik oturma odaları-salonlar
Oturma odaları
Oturma odasında planlama

Hiç yorum yok: